- Norge kaster bort milliarder av bistandskroner

Kirkens Nødhjelp reagerer på treige klimaforhandlinger.

KLIMAMINISTRE: Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim  fikk tidligere i år besøk av den polske miljøvernministeren Maciej Nowicki. Polen er vertsland for årets klimaforhandlinger som finner sted i Posnan nå. 
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
KLIMAMINISTRE: Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim fikk tidligere i år besøk av den polske miljøvernministeren Maciej Nowicki. Polen er vertsland for årets klimaforhandlinger som finner sted i Posnan nå. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I kveld drar miljø- og utviklingsminister Erik Solheim til polske Posnan i forbindelse med pågående klimaforhandlinger der de fleste land er representert. Kirkens Nødhjelp er sterkt kritisk til liten bevegelse rundt forhandlingsbordet.

- Hvis denne totale mangelen på fremdrift fortsetter i klimaforhandlingene, står vi i fare for å ha kastet bort milliarder av bistandskroner. Ufattelig mye av det utviklingsarbeidet vi har gjort vil bli lagt i ruiner. sier Anne Kristin Sydnes, utenlandssjef i Kirkens Nødhjelp.Rådgiver Sindre Stranden Tollefsen i Kirkens Nødhjelp sier at deres folk i Asia, Afrika og Latin-Amerika, som er til stede i Polen, kan vise til flere prosjekter som er rammet av et klima i endring.

- Må kutte 180 prosent- De opplever at prosjektene settes tilbake. I Guatemala rives hus ned av orkaner. I Afrika blir planteprosjekter ødelagt av tørke, og steder som Bangladesh er rammet av flommer, eksemplifiserer Tollefsen.Kirkens Nødhjelp maner Norge til handling. Sydnes er bekymret for at klimaødeleggelsene som vil tilta i de kommende årene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer