Norge kommer først ut av finanskrisen

Det spår OECD.

BLID FINANSMINISTER: Sigbjørn Johnsen tar sitt nye kontor i nærmere øyesyn. Finansministeren kan ifølge OECD være verdens første til å føre sitt lands økonomi ut av finanskrisen. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
BLID FINANSMINISTER: Sigbjørn Johnsen tar sitt nye kontor i nærmere øyesyn. Finansministeren kan ifølge OECD være verdens første til å føre sitt lands økonomi ut av finanskrisen. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Norge blir det første landet i verden som kommer seg ut av finanskrisen, spår OECD.

Allerede i 2011 legger vi krisen bak oss, og deretter beholder vi forspranget, mener Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) som torsdag la fram sin halvårlige rapport over utsiktene i verdensøkonomien.

OECD spår at blant de 27 rike og mellomrike landene i verden er Norge det eneste som klarer å kjøre økonomien for full kapasitet fra 2011, skriver Aftenposten.

Også vurdert åtte år fram i tid, til 2017, ligger Norge godt an:

Ledigheten vil kun være lavere i et økonomisk nyoppusset Island, og økningen i effektiviteten i økonomien vil kun være sterkere i Polen - noe som også sikrer oss en tetplass i økonomisk vekst fram til 2017. |(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer