Norge kritiserer Israel

Norges ambassadør i Israel, Svein Sæther, overleverer torsdag en skriftlig norsk protest mot den israelske hærens bruk av utenomrettslige henrettelser av palestinerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge overleverer med dette den samme protesten som er kommet fra EU-landene, sier Sæther til NTB.

Norske myndigheter presiserer imidlertid at de også tar sterkt avstand fra terrorvirksomhet på palestinsk side.

- En slik protest er også fremlagt for israelerne tidligere, men torsdag blir den lagt fram for sjefen for politisk avdeling i det israelske utenriksdepartementet, sier Sæther.

- Vi uttrykker dyp bekymring over praksisen med såkalt likvidering av palestinere, sier pressetalsmann i Det norske utenriksdepartementet, Karsten Klepsvik til Nettavisen.

Norske myndigheter viser bekymring, spesielt etter at den israelske viseforsvarsministeren Ephraim Sneh har stått fram på amerikansk fjernsyn og sagt at han slett ikke skammer seg over de n israelske hærens drap på palestinerne. Sneh lovet isteden å fortsette drapet på det han kaller palestinske terrorister.

- Det finnes ingen mirakelkur i denne krigen. Å slå raskt og hardt ned på terrorister som er ansvarlige for angrep, er den mest effektive måten å håndtere dem på, sier Sneh ifølge det franske nyhetsbyrået AFP.

(NTB)