Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge kutter i bidraget til FNs matvareprogram

Kutter til sammen 125 millioner kroner i bistand til FN-organisasjoner.

KUTTER I BIDRAGET: Regjeringen kutter i sitt budsjett for 2014 til sammen 125 millioner kroner i bistand til FN-organisasjoner. FNs matvareorganisasjon får 25 millioner mindre. Her er nødhjelp som skal sendes til de overlevende etter tyfonen Haiyan på Filippinene. Foto: Reuters/Samsul Said/NTB Scanpix
KUTTER I BIDRAGET: Regjeringen kutter i sitt budsjett for 2014 til sammen 125 millioner kroner i bistand til FN-organisasjoner. FNs matvareorganisasjon får 25 millioner mindre. Her er nødhjelp som skal sendes til de overlevende etter tyfonen Haiyan på Filippinene. Foto: Reuters/Samsul Said/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen kutter i sitt budsjett for 2014 til sammen 125 millioner kroner i bistand til FN-organisasjoner. FNs matvareorganisasjon får 25 millioner mindre.

- FNs matvareprogram er helt i frontlinjen når katastrofer som den i Filippinene kommer. De reiser ut med mat og rent vann, sier assisterende generalsekretær Rune Arctander i FN-sambandet til Klassekampen.

FNs utviklingsprogram får 50 millioner mindre mens 50 millioner i tilleggsmidler via FN-systemet isteden skal overføres til andre formål, blant annet Verdensbanken.

Venstre og KrF skal nå forhandle med regjeringspartiene Høyre og Frp for å få flertall i Stortinget. Både Venstre og KrF har i sine forslag lagt inn at 1 prosent av bruttonasjonalinntekten (BNI) skal gå til bistand. Det vil regjeringen bort fra.

Nettopp når det gjelder bistand og verdens fattige mener KrF-leder Knut Arild Hareide at det skal være mulig å lykkes med forhandlingene.

- Der jeg mener vi har gode muligheter for å lykkes, er når det gjelder verdens fattige. Alle vet at bistand er en viktig sak for KrF, sa Hareide i sin tale til landsstyret lørdag.

Å gå bort fra målet om at 1 prosent av BNI skal gå til bistand, er han ikke begeistret for.

- Vi vil ikke være fornøyd med en endring som er negativ, konkluderte Hareide.

(NTB)