- Norge lett å ramme

Tidligere forsvarssjef Fredrik Bull-Hansen mener Norge er lett å ramme som terrormål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Norge er et høyteknologisk samfunn som er meget lett å ramme for dem som måtte ønske det, sier den tidligere forsvarssjefen til Dagsavisen.

Bull-Hansen er ikke overrasket over truslene som ble offentliggjort via den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera fredag. Den antatte nestlederen i al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, truet blant annet Norge i lydopptaket.

- For det første deltar vi i sensitive konflikter kloden rundt. Uten å diskutere hvorvidt det har vært riktig eller galt, betyr det uansett at vi må høste fruktene, som også er en masse negativt. En av dem kan være at Norge kan bli utpekt som mål for dem som er uenige, sier Bull-Hansen.

Den tidligere forsvarssjefen har tidligere kritisert norske myndigheters syn på Norges rolle i Irak. Han mener det er naivt å tro at folk i en krigssone ser forskjell på soldater som er i krig og soldater som er på humanitært oppdrag.

- Dessuten finnes det noen mål på norsk jord som har vesentlig betydning utover norske grenser. Summen av dette er at vi bør være rimelig våkne, sier Bull-Hansen. Han vil ikke spekulere i hvilke terrormål som er i Norge.

(NTB)

ET LETT MÅL: Tidligere forsvarssjef Fredrik Bull-Hansen tror terrorister har lett match hvis de vil gjennomføre en aksjon.