«Norge lever på oljedop»

Både Ap-leder Jens Stoltenberg og påtroppende Høyre-leder Erna Solberg varslet i går at Norges to største ja-partier sparker i gang EU-debatten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Erna Solberg, som i går holdt foredrag på Europabevegelsens kvinnekonferanse, sier det blir en viktig oppgave for henne som Høyre-leder å få Norge inn i EU.

- Det kommer til å skje et taktskifte fordi norske politikere er nødt til å ta på alvor debatten om hvordan Norge skal overleve som en konkurransedyktig nasjon i en globalisert økonomi. Hun ser ikke for seg at det kan skje uten at Norge blir medlem i EU.

Norge på oljedop

- Norge lever på oljedop, sier Solberg.

- Vi er et av de få landene i verden som i en periode kan se bort fra konkurranseforholdene og likevel ha en stor offentlig sektor og diskutere hvilke nye reformer vi skal kaste til velgerne, sier hun.

- Fortsetter denne utviklingen, ligger Norge med brukket rygg om 20 år, sier Solberg.

Hun tør ikke spå om når Norge kan være medlem av EU.

- Forhåpentlig skjer det på denne sida av 2010. Men det krever en mer aktiv ja-side. Dersom vi igjen får en debatt som dreier seg om når vi skal søke medlemskap og hvilke konsekvenser en søknad får for hvem som i så fall kan sitte i regjering med hvem, vil vi aldri komme til å søke, slår hun fast.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer