- Norge ligner på danskebåten

KrF-Høybråten fyrer av bredside mot media, regjeringen og førstesider om Rune Rudbergs sexliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KrF-leder Dagfinn Høybråten synes at Norge ligner stadig mer på danskebåten, og at nordmenn lever i sin egen lille boble.

Under landsstyretalen lørdag gikk Høybråten ut mot media, skriver Magazinets nettutgave.

Rudbergs sexliv

- Det er noe feil når Norges største avis har Rune Rudbergs sexliv, og sykdommen til en programleder i TV 2 som hovedoppslag to påfølgende dager. Og det er noe feil når slikt en gang ikke skaper offentlig debatt, sa Høybråten om VG.

- Norge ligner mer og mer på danskebåten. Vi lever i en boble av forbruk, underholdning og jag etter lettjente penger, sa Høybråten videre.

Utgangspunktet for kritikken var en reise han nylig foretok i Malawi. Der fikk Høybråten se mye nød, men også at nødhjelp når fram til de som trenger den mest. Man får et nytt perspektiv på den norske samfunnsdebatten med dette i bakhodet, mente Høybråten. KrF-lederen uttalte at nordmenn tar sin ubegripelige velstand som en selvfølge.

- Unike muligheter

Høybråten pekte på at vi i dag er den generasjonen som har tilgang til de største ressursene noen gang.

LANGER UT: Krf-leder Dagfinn Høybråten holdt i helgen tale på partiets landsstyremøte. Foto: Scanpix
LANGER UT: Krf-leder Dagfinn Høybråten holdt i helgen tale på partiets landsstyremøte. Foto: Scanpix Vis mer

- Er det meningen at vi skal bruke disse pengene på ekstra bil, en ekstra båt, en ekstra hytte eller en ekstra bolig, spurte Høybråten.

Han svarte på sitt eget spørsmål og sa at historien neppe vil levne dagens generasjon mye ære, dersom vi ikke makter å gjøre slutt på fattigdom.

- Vi har unike muligheter, men i dag bruker vi mulighetene først og fremst til å øke vår egen rikdom, sa Høybråten.

- Tomt snakk

KrF-leder Dagfinn Høybråten anklager den rødgrønne regjeringen for tomt snakk og rene løftebrudd i de to viktigste sakene foran siste valg, eldreomsorg og barnehagedekning.

KrF-lederen spesielt skuffet over regjeringens svikt i eldreomsorgen.

- Regjeringen mangler vilje til å forplikte seg i eldreomsorgen og de dette gjelder er holdt med godt snakk i over ett år. For oss har det vært en svært dårlig samarbeidserfaring, sa Høybråten.

Han minnet landsstyret om at både statsministeren og helseminister Sylvia Brustad (Ap) tidligere har tatt imot invitten fra KrF om å lage et forpliktende program for bedre eldreomsorg.

- Men hva skjer? Han som i valgkampen sa at det ikke skulle gis en krone i skattelette før det skinte av eldreomsorgen, mangler nå helt vilje til å forplikte seg, sa Høybråten med klar referanse til statsministeren.


Krumspring i barnehagen - Trygg oppvekst handler om barnehageplass til de som trenger det. De siste dagene har vi vært vitne til utrolige krumspring fra SV-topper som har startet et lett kamuflert tilbaketog fra garantiene gitt i valgkampen, sa Høybråten.

Han mente kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) har funnet en ny tellemåte for barnehagebehovet slik at løftene dermed kan oppfylles raskere. Og siden det er høyst usikkert om barnehageløftene kan innfris, har Kristin Halvorsen i stedet avlyst sitt eget rakryggede løfte om å gå av dersom det ikke blir full barnehagedekning, sa KrF-lederen.

Han mente denne type krumspring bare er egnet til å rive ned respekten for politikk og politikere.


Hjelp til funksjonshemmede Kristelig Folkeparti vil nå foreslå at alle sykehus skal ha ansatt en egen fagperson på barneavdelingene som kan være rådgiver for familier som har fått eller venter å få et barn med funksjonshemning.

I tillegg vil partiet at alle kommuner skal ha en fagperson som kan ta på seg koordineringsansvaret på vegne av familien. En slik fagperson må ha oversikt over de ulike tjenestene som finnes i hjelpeapparatet og bistå familien i en vanskelig tid.

Bakgrunnen for disse forslagene er en rapport fra Helsetilsynet som ble lagt fram denne uken og som konkluderer med at «tilfeldigheter bestemmer om funksjonshemmede får den hjelp de trenger».

- En slik konklusjon gjør meg opprørt og understreker behovet for at de småbarnsforeldre som i tillegg får et funksjonshemmet barn, må få bedre hjelp og støtte fra samfunnet, sa Høybråten.

(NTB)

UNDER KRF-ANGREP: Helseminister Sylvia Brustad (Ap) får pepper av Høybråten for å sette skatteletter før opprustning av eldreomsorgen.
NY TELLEMÅTE: Etter at regjeringen ikke når sitt eget mål om full barenhagedekning bestemte de seg for en ny beregningsmetode. Høybråten mente slikt river ned respekten for politikerne.