Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge lover milliardstøtte til regnskogvern i Guyana

- Guyana er et godt eksempel for resten av verden, sier Erik Solheim.

FÅR ROS: President Bharrat Jagdeo og Guyana får milliardstøtte og rosende ord av Erik Solheim. Foto: AFP PHOTO/DON EMMERT/Scanpix
FÅR ROS: President Bharrat Jagdeo og Guyana får milliardstøtte og rosende ord av Erik Solheim. Foto: AFP PHOTO/DON EMMERT/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Fairview Village (NTB-Reuters): Norge lover opptil 1,4 milliard kroner i støtte til regnskogvern i det søramerikanske landet Guyana de neste fem årene.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) og Guyanas president Bharrat Jagdeo undertegnet mandag en intensjonsavtale.

- Å redde verdens gjenværende tropiske regnskog er et avgjørende element i kampen mot klimaendringene, sier Solheim.

Den norske støtten forutsetter at Guyana får på plass en plan for regnskogvern, og at landet kan vise til resultater i dette arbeidet.

- Dersom de forventede resultater blir nådd og andre elementer av partnerskapet faller på plass, kan vår støtte i årene fram mot 2015 komme opp i så mye som 250 millioner dollar, opplyser Solheim.

Guyana er det nest fattigste landet i Sør-Amerika, og hele 75 prosent av landet er dekket av skog.

Som gjenytelse for skogbevaringen skal Norge støtte investeringer i fornybar energi samt tiltak for klimatilpasning i Guyana.

- Et lite land som Guyana går nå virkelig foran som et godt eksempel for resten av verden. Det er oppmuntrende å være i et land som så tydelig ønsker å begrense klimagassutslippene fra skogsektoren, sier Solheim.

En femdel av de globale utslippene av klimagasser skyldes avskoging i tropene. (©NTB)


IMPONERT: Miljøvernminister Erik Solheim skryter av Guyana i kampen mot avskoging og klimaforandringer. Foto: Espen Røst / Dagbladet
IMPONERT: Miljøvernminister Erik Solheim skryter av Guyana i kampen mot avskoging og klimaforandringer. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media