- Norge lurt trill rundt

- Regjeringen er lurt trill rundt i telefusjonen, mener Høyres leder Jan Petersen. Nå sliper opposisjonen knivene. Regjeringskrise utelukkes ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Regjeringen har gjort dårlig politisk håndverk under arbeidet med fusjonen. Regjeringens håndverk har skadet norske interesser, sier Aps samferdselspolitiske talsmann Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. Han ville ikke kommentere hvorvidt bruddet bør bety at Fjærvoll og/eller hele regjeringen burde gå, men i følge NTB mente mange i det politiske miljø at «det luktet mistillit» av Pedersens uttalelser.

Høyres leder Jan Petersen sparte heller ikke på julekakene.

- Norge er lurt trill rundt. Spørsmålet er hvordan vi kunne la oss lure så lett. Det må regjeringen besvare. Jeg har en følelse av at dette kom som julekvelden på kjerringa, og at regjeringen rett

og slett ikke var godt nok forberedt, sa han til Nettavisen i kveld

Petersen mener avviklingen av fusjonen er riktig, men sa at han ser fram til Bondeviks redegjørelse for Stortinget på mandag «med stor spenning».

- Han bør komme med noen særdeles overbevisende svar.

Frykter svenskene

Frp-leder Carl I. Hagen frykter at skilsmisseforhandlingene kan bli håpløse.

- Vi har å gjøre med en uredelig svensk statsminister, en uredelig næringsminister og en uredelig regjering. Ingen av dem har noen gang hatt til hensikt å overholde avtalen, men nå skal næringsminister Björn Rosengren lede dette fra svensk side. Det er meningsløst, sier Hagen.

Heller ikke Frp-lederen ville i kveld ikke spekulere i eventuelle politiske følger for Bondevik-regjeringen.

- Men det er mange ting regjeringen kunne ha gjort annerledes.