- Norge lyver

NOAH mener norske myndigheter lyver om selfangsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): EU diskuterer nå et mulig handelsforbud mot selprodukter, noe som kan bety slutten for norsk selfangst.

Dyrevernorganisasjonen NOAH mener norske myndigheter uttaler seg uten vitenskapelig belegg når de hevder at selfangst er nødvendig for å holde selbestanden på et fornuftig nivå.

- Jeg reagerer på at norske myndigheter lyver. På norske ambassadesider står det at selfangst subsidiseres av miljøhensyn. Hvilke hensyn er det? Det finnes ikke belegg for å si at selen er et mijøproblem. Selen hører til i den marine faunaen, sier NOAH-leder og veterinær Siri Martinsen til Dagbladet.no.

Subsidierer selfangsten

Norske myndigheter subsidierer norsk selfangst med 13,5 millioner kroner i år, og det er gitt tillatelse til felling av rundt 46000 dyr i Østisen og Vesterisen.

I Norge er det kun tillatt å fange grønlandssel, og ikke diende selunger. Fangstperioden er fra 23. mars til 15. mai. Tidligere år har det også vært tillatt å fange klappmys, men på grunn av minkende bestand av arten er det forbudt i år. I mai oppdaget kystvakta likevel døde klappmys ombord på ei selfangstskute, skrev Fiskeribladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer