Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge mangler 12 000 IT-folk

Norge har behov for 12.000 IT-folk hvert år fram til 2003 for å holde tritt med utviklingen i Europa, ifølge tall fra Handelshøyskolen BI.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er en kraftigere utvikling i IT-relatert virksomhet enn mange hadde tenkt seg for få år siden, sier førsteamanuensis Øystein Fjeldstad ved BI til Dagsavisen.

Fjeldstad har regnet ut at Norge vil mangle rundt 50.000 datafolk i årene fram til 2003 ut fra en nøktern vekst på 12 prosent for IT-mangel i Norge. En undersøkelse fra EU er basert på 17 prosent og anslår at internettbransjen i Europa trenger en million datafolk innen 2003.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling