Norge mener Israel setter fredsprosessen i fare

To palestinske storfamilier kastet ut av Øst-Jerusalem.

KASTET UT AV HUSET FAMILIEN EIDE I 50 ÅR: Maysoon al-Rawi står sammen med sin fire år gamle sønn Adam bak de israelske soldatene som søndag kastet dem ut av huset deres i Øst-Jerusalem. Norge reagerer på utkastelsen av to palestinske storfamilier. Foto: REUTERS / Ronen Zvulun / SCANPIX
KASTET UT AV HUSET FAMILIEN EIDE I 50 ÅR: Maysoon al-Rawi står sammen med sin fire år gamle sønn Adam bak de israelske soldatene som søndag kastet dem ut av huset deres i Øst-Jerusalem. Norge reagerer på utkastelsen av to palestinske storfamilier. Foto: REUTERS / Ronen Zvulun / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norske myndigheter tar sterkt avstand fra utkastelsen av to palestinske familier i Øst-Jerusalem. Israel setter fredsprosessen i fare, mener utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Israelsk politi gikk til aksjon tidlig søndag morgen og kastet ut to palestinske storfamilier i det okkuperte Øst-Jerusalem. Deretter flyttet israelske bosettere inn i de tomme boligene.

Ifølge FN har palestinerne som ble kastet ut, bodd i husene i 50 år.

- Utkastelsen av de palestinske familiene bryter med Israels forpliktelser i henhold til folkeretten. Sammen med ødeleggelser av palestinske hjem og byggingen av nye boliger i Øst-Jerusalem setter det fredsprosessen i fare, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding mandag.

Han understreker at verdenssamfunnet gjentatte ganger har oppfordret israelske myndigheter til å avstå fra det han kaller provoserende handlinger overfor palestinerne i dette området.

- Det undergraver muligheten for en løsning på spørsmålet om Jerusalem innenfor rammen av en forhandlet to-stats løsning, sier utenriksministeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer