Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge mener Israel setter fredsprosessen i fare

To palestinske storfamilier kastet ut av Øst-Jerusalem.

KASTET UT AV HUSET FAMILIEN EIDE I 50 ÅR: Maysoon al-Rawi står sammen med sin fire år gamle sønn Adam bak de israelske soldatene som søndag kastet dem ut av huset deres i Øst-Jerusalem. Norge reagerer på utkastelsen av to palestinske storfamilier. Foto: REUTERS / Ronen Zvulun / SCANPIX
KASTET UT AV HUSET FAMILIEN EIDE I 50 ÅR: Maysoon al-Rawi står sammen med sin fire år gamle sønn Adam bak de israelske soldatene som søndag kastet dem ut av huset deres i Øst-Jerusalem. Norge reagerer på utkastelsen av to palestinske storfamilier. Foto: REUTERS / Ronen Zvulun / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske myndigheter tar sterkt avstand fra utkastelsen av to palestinske familier i Øst-Jerusalem. Israel setter fredsprosessen i fare, mener utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Israelsk politi gikk til aksjon tidlig søndag morgen og kastet ut to palestinske storfamilier i det okkuperte Øst-Jerusalem. Deretter flyttet israelske bosettere inn i de tomme boligene.

Ifølge FN har palestinerne som ble kastet ut, bodd i husene i 50 år.

- Utkastelsen av de palestinske familiene bryter med Israels forpliktelser i henhold til folkeretten. Sammen med ødeleggelser av palestinske hjem og byggingen av nye boliger i Øst-Jerusalem setter det fredsprosessen i fare, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding mandag.

Han understreker at verdenssamfunnet gjentatte ganger har oppfordret israelske myndigheter til å avstå fra det han kaller provoserende handlinger overfor palestinerne i dette området.

- Det undergraver muligheten for en løsning på spørsmålet om Jerusalem innenfor rammen av en forhandlet to-stats løsning, sier utenriksministeren.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling