Norge nærmer seg Sverige

Norge har registrert omkring like mange nye tilfeller som Sverige enkelte døgn denne uka. Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet bekrefter at Norge og Sverige nærmer seg hverandre i smittetrykk.

GLAD: Norge og Sverige nærmer seg hverandre i smittetrykk. Det er helsedirektør Bjørn Guldvog glad for. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix. Reporter: Frode Andresen. Video: Christian Wehus / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hittil har Sverige registrert langt flere smittetilfeller og dødsfall enn Norge. Men den siste uka har landene hatt døgn med nærmest like mange nye smittetilfeller.

- Opplever du at Norge nærmer seg smittetrykket i Sverige?

- Ja, du kan si det. I en rekke gule regioner i Sverige er det omtrent samme smittetrykk som i Norge. At smittesituasjonen i Norge og Sverige blir mer lik, gjør at også flere regioner i Sverige kan åpne opp. Også har man sett lokale utbrudd i Sverige som har ført til at vi har måtte rødliste regioner igjen, sier fagdirektør Frode Forland ved Folkehelseinstituttet til Dagbladet.

Hardt rammet

Samlet sett har Norge et smittetrykk på 15,7 smittede per 100 000 innbyggere siste 14 dager. Sverige har på sin side samlet sett 21,6 siste 14 dager, ifølge ECDCs oppdatering 5. september.

Hittil har Sverige derimot vært mye hardere rammet enn Norge. Per 4. september hadde Sverige registrert nær 84 985 covid-19-tilfeller og 5835 dødsfall, mens Norge hadde registrert 11 120 tilfeller og 264 dødsfall.

- De har vært veldig mye hardere rammet enn Norge hele veien. Nå begynner de endelig å nærme seg det nivået vi har i Norge, men det vil nok ta en stund til at folkerike regioner som Stockholm og Västra Götaland kommer på nivå med Norge, sier Forland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer