- Norge, nei takk

Homofile partnerskap har svekket ekteskapet. Derfor fødes så mange barn i Skandinavia utenfor ekteskap. Dette er blant resonnementene i kampen mot homofile partnerskap i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): - Jeg har venner i Skandinavia og vet litt om hvordan det er der. De har gjort ekteskapet så fleksibelt at det også omfatter homofile. Se på tallene, over halvparten av barna der fødes utenfor ekteskap. Er det slik vi vil ha det?

Robert Knight, leder for Concerned Parents of America la fram dette resonnementet i et av debattprogrammene på amerikansk TV i går formiddag.

Tilspisset kulturkamp

Knight er ikke alene om denne argumentasjonen.

I homodebatten trekkes Norge, Sverige og Danmarks lovgivning stadig fram - og da gjerne kombinert med tallene for samboerskap og barn født utenfor ekteskap. At samboerskap var vanlig lenge før homofile partnerskap ble instituert, kommer ikke fram. Etter at president Bush tirsdag la fram et forslag til grunnslovendring for å sikre ekteskapet som en union mellom mann og kvinne, har kulturkampen om homofile ekteskap spisset seg til.

Det kontroversielle forslaget kommer etter at San Francisco har tillatt over 3200 homofile par å gifte seg der.

- Vil splitte folket

Grunnlovsforslaget støttes av konservative kristne grupper, som er en bærebjelke i det republikanske partiet. Men det får hard medfart av presidentens motstandere. John Kerry, som kjemper om å bli demokratenes presidentkandidat, sier:

- Denne presidenten kan ikke snakke om jobber eller helse. Derfor ser han etter en sak som kan splitte det amerikanske folk.

NYGIFT: Norge og Skandinavia er trukket inn den hete homodebatten i USA etter at San Francisco har tillatt over 3200 homofile par å gifte seg der.