Nye reiseråd:

Norge nekter Per (79) besøk av forloveden (81)

Da forloveden til Per Helme skulle komme på besøk fra Danmark i helga, ble hun sendt hjem igjen. - Vi skulle gjerne ha lest UDIs definisjon før hun satte seg på flyet.

FORLOVET: Paret forlovet seg i en kirkelig seremoni i København i november 2016. Nå har de ikke sett hverandre på to måneder. Foto: Privat
FORLOVET: Paret forlovet seg i en kirkelig seremoni i København i november 2016. Nå har de ikke sett hverandre på to måneder. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag 13. mai fortalte justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) at flere fikk reise inn til Norge. Blant annet åpnes det for at familiemedlemmer til EØS-borgere og EØS-borgere som er familiemedlemmer til norske borgere kan reise hit. Ifølge Justis- og beredskapsdepartementet vil familiemedlemmer til EØS-borgere omfatte blant annet ektefelle, samboer og forlovede.

Ida Cold (81) og Per Helme (79) er forlovet. Ida bor i København, og Per bor i Halden. De føler begge en så sterk tilknytning til sitt hjemsted, at de har valgt å bo hver for seg, men besøker hverandre jevnt og trutt.

- Vanligvis er vi ikke mer enn tre-fire uker fra hverandre. Nå har det gått to måneder, forteller Helme til Dagbladet.

Da Mæland delte de gode nyhetene på onsdag, bestemte Ida seg for å reise og besøke Per igjen. Men det gikk ikke helt som de hadde håpet, da de ikke hadde lest Utlendingsdirektoratets definisjon av hva det vil si å være «forlovet».

Ble stoppet

Paret har vært forlovet siden november 2016, noe som skjedde i en kirkelig seremoni i København. Der fikk de en attest på at seremonien var gjennomført.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer