Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge nest best på innføring av EU-direktiver

Utenforlandet Norge er nest flinkest til å innføre EU-direktiver, viser tall fra EFTAs overvåkingsorgan ESA.

FLINKEST I KLASSEN: Her møter statsminister Jens Stoltenberg med EU-kommisjonens president Jose Manuel Barroso. Foto: Thierry Roge/REUTERS
FLINKEST I KLASSEN: Her møter statsminister Jens Stoltenberg med EU-kommisjonens president Jose Manuel Barroso. Foto: Thierry Roge/REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge har fått på plass 99,8 prosent av 1777 EU-direktiver. Kun tre direktiver er ennå ikke innført i Norge. Det er det beste resultatet i EØS-avtalens historie, skriver Aftenposten.

- Dette er den beste målingen noen gang. Det er bra for Norge og det er bra for vårt omdømme overfor EU-kommisjonen. EØS-avtalen er basert på at man innfører det man er blitt enige om, sier ESA-president Per Sanderud.

For bare to år siden var Norge i bakevja. Da klarte Norge å innføre 98,9 prosent av EU-direktivene innen fristen. Norge falt dermed utenfor EU-målet om at man ikke skal overskride 1 prosent. Dette plasserte Norge på 21. plass blant de 30 landene i EØS-området.

Den nye målingen viser at Norge nå er nest best blant EØS-landene. Kun Malta er flinkere til å innføre nye EU-direktiver. Italia er dårligst.

- Dette er ikke en øvelse i sadomasochisme. De fleste direktivene er ukontroversielle, og de har en god hensikt, sier Sanderud.

De mest kontroversielle og debatterte direktivene er ennå ikke tatt inn i EØS-avtalen. Dette gjelder blant annet datalagringsdirektivet og postdirektivet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media