Norge nest best på innføring av EU-direktiver

Utenforlandet Norge er nest flinkest til å innføre EU-direktiver, viser tall fra EFTAs overvåkingsorgan ESA.

FLINKEST I KLASSEN: Her møter statsminister Jens Stoltenberg med EU-kommisjonens president Jose Manuel Barroso. Foto: Thierry Roge/REUTERS
FLINKEST I KLASSEN: Her møter statsminister Jens Stoltenberg med EU-kommisjonens president Jose Manuel Barroso. Foto: Thierry Roge/REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge har fått på plass 99,8 prosent av 1777 EU-direktiver. Kun tre direktiver er ennå ikke innført i Norge. Det er det beste resultatet i EØS-avtalens historie, skriver Aftenposten.

- Dette er den beste målingen noen gang. Det er bra for Norge og det er bra for vårt omdømme overfor EU-kommisjonen. EØS-avtalen er basert på at man innfører det man er blitt enige om, sier ESA-president Per Sanderud.

For bare to år siden var Norge i bakevja. Da klarte Norge å innføre 98,9 prosent av EU-direktivene innen fristen. Norge falt dermed utenfor EU-målet om at man ikke skal overskride 1 prosent. Dette plasserte Norge på 21. plass blant de 30 landene i EØS-området.

Den nye målingen viser at Norge nå er nest best blant EØS-landene. Kun Malta er flinkere til å innføre nye EU-direktiver. Italia er dårligst.

- Dette er ikke en øvelse i sadomasochisme. De fleste direktivene er ukontroversielle, og de har en god hensikt, sier Sanderud.

De mest kontroversielle og debatterte direktivene er ennå ikke tatt inn i EØS-avtalen. Dette gjelder blant annet datalagringsdirektivet og postdirektivet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer