Norge normaliserer forholdet til palestinsk regjering

Norge normaliserer forholdet til palestinernes samlingsregjering og opphever begrensningene på politisk og økonomisk kontakt med regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge vil normalisere forholdet til den palestinske samlingsregjeringen, som etter planen skal godkjennes av palestinernes lovgivende forsamling lørdag.

– Jeg ønsker velkommen dannelsen av den palestinske samlingsregjeringen. Norge vil nå oppheve tidligere selvpålagte begrensninger på politiske og økonomiske kontakter med den palestinske regjeringen, sa statsminister Jens Stoltenberg i en tale til Hordaland Arbeiderpartis årsmøte lørdag.

Den palestinske lovgivende forsamlingen skulle etter planen lørdag godkjenne statsminister Ismail Haniyehs samlingsregjering, som tidligere har fått tilslutning fra president Mahmoud Abbas.

Regjeringen består av representanter fra islamistiske Hamas og Abbas’ Fatah-bevegelse, samt uavhengige politikere.

Boikott

Boikotten av den palestinske selvstyremyndigheten ble innført etter at Hamas vant valget for vel ett år siden.

– Jeg gratulerer president Abbas med det som nå er oppnådd. Vi vil fortsette den aktive støtten til presidenten i arbeidet med å etablere en uavhengig palestinsk stat, fastslo Stoltenberg i sin tale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.