- Norge oase for kriminelle og terrorister

Truls Fyhn, politimester i Tromsø, mener Norge er i ferd med å bli det ideelle tilholdssted for kriminelle utlendinger og potensielle terrorister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Myndighetene synes å ha mistet både styring og kontroll med asylpolitikken som for øvrig preges av en grenseløs naivitet, sier Fyhn til Nordlys.

Politimesterens utspill kommer i kjølvannet av et bensinstasjonran som skjedde i Tromsdalen natt til fredag. Tre menn fra Algerie og en fra Libya er pågrepet og siktet for ranet. Den ene algerieren er tidligere dømt for drosjeran i Oslo, og utvist fra Norge, men likevel ble han bosatt på et asylmottak i Tromsø - uten at det lokale politidistriktet fikk beskjed.

Dette er ikke første gang at kriminelle bosetter seg på mottaket uten at Tromsø-politiet får melding om det, hevder Truls Fyhn.

Asyl-shopping

Politimesteren i Tromsø mener også det er et problem at asylsøkere plutselig «forsvinner». Mellom januar og november i fjor forsvant vel 2.600 asylsøkere fra norske flyktningmottak, ifølge Nordlys.

- Vi vet at en del av disse er profesjonelle asyl-shoppere som drar fra land til land i Europa og søker asyl under ulike navn. Andre er kriminelle som bruker asylsøknaden som påskudd for å få bli i en periode. Det kan gå halvannet år før søknaden er endelig behandlet av Utlendingsdirektoratet (UDI), sier Fyhn.

Han legger til at det mest foruroligende er at politiet ikke vet hvor mange av dem som «forsvant», som faktisk ennå er i landet.

- Enkelt i Norge

Truls Fyhn får full støtte av Arne Johannessen, leder av Politiets Fellesforbund.

- Fra våre utenlandske kolleger hører vi at Norge, særlig i kriminelle miljø i Øst-Europa, markedsføres som et land hvor det er enkelt å være kriminell og lett å holde seg skjult, sier Johannessen til Nordlys

Stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet Per Sandberg mener dette er resultatet av en langvarig og naiv asyl- og flyktningpolitikk.

- Heller ikke politiet og UDI bør gå fri for kritikk, skriver Sandberg i en pressemelding.

(NTB)

SLÅR ALARM:Politisjefen på hjemlig grunn en vinterdag i 96.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer