Norge og de andre

LONDON (Dagbladet): E-postmannen ringer alltid mer enn to ganger. For: Når du først har etablert deg som verdensmester, i det å bo i utlandet, kommer det mye datapost inn i maskinen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det meste er søl, men noen e-brev er verdt å lagre. Blant annet det vi fikk her om dagen som omhandlet Norge. Dette er kanskje eldgammelt nytt for mange, men litt overnasjonal sjølpisking gjør seg. Fordi: Veit du når du har vært for lenge i Norge? Jo, det er når du tror verden for lengst ville ha kollapset hvis ikke det hadde vært for Norges innsats.

Noe å tenke på. For vår helt egen regjering, og ikke minst for nasjonens helt egne verdikommisjon. Uten disse.

Vel, da hadde jorda garantert vært en hvilken som helst annen planet. På jakt etter et nytt solsystem.

Well. Videre på den provoserende og fordomsfulle og fine norskelista står det å lese: Når du er på bar sammen med venner, så kjøper du bare en drink til deg sjøl.

Vi nordmenn assosierer også en fredag ettermiddag med det å komme seg fortest mulig på Polet, vi er også dyktige til å bruke sokker i sandalene og vi stusser ikke hvis en mann i mørk dress er iført hvite strømper.

Å gå på kino i anorakk med sekk på ryggen faller også helt naturlig, ja, det skulle da bare mangle. Vi har jo matpakke i sekken. Ærlig talt.

Briter i Norge vil hjem når de plutselig snakker om Bjørn Dæhlie til f.eks. en amerikaner som ikke aner hvem Bjoern er. Men. Vi nordmenn har forstått en slags meningen med selve livet: You know the meaning of life has something to do with the word «koselig» (cozy).

Noen som kjenner seg igjen? Eller er det ikke sånn at vi har lett for å snakke litt tv-svensk når vi reiser f.eks. til Arvika for å handle og kose oss?

OBS: Hils Kåre Valebrokk, sørlendingen som gir norske negrer poser under øynene.