Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge og Island alene igjen på Sri Lanka

Bare norske og islandske observatører er igjen på Sri Lanka, etter at også Sverige nå trekker seg ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Den tamilske geriljaen LTTE har reagert på at EU nylig satte organisasjonen på sin terrorliste, og nekter derfor statsborgere fra EU-land å delta i observatørstyrken. Tidligere har Danmark og Finland besluttet å ta hjem sine observatører, og trekker også Sverige sine observatører ut, skriver SvD.

Dermed står de norske og islandske observatørene alene igjen på Sri Lanka.

- Vi blir, sier Norges spesialutsending Jon Hanssen-Bauer til Dagbladet.no.

Han reiser torsdag til Sri Lanka for å snakke med partene i konflikten. Han vil blant annet ha svar på om partene vil godta nye observatører fra land utenfor EU.

- Det blir et av hovedpunktene for min reise nedover nå. Dette er regulert mellompartene i våpenhvileavtalen, og kan ikke fastsettes fra norsk side. Det er derfor jeg må ned, sier Hanssen-Bauer.

Også den svenske lederen for observatørstyrken, Ulf Henricsson, blir blant observatørene som nå trekkes ut.

- De tamilske tigrene har stått fast ved beslutningen om at de ikke ønsker EU-lands borgere, sier utenriksminister Jan Eliasson til Sveriges Radio. Den svenske utenriksministeren beklager at beslutningen.

Den svenske utenriksministeren sier han beklager beslutningen fra Tamiltigrene.