Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge og Russland sammen mot piratfiske

For første gang har den norske og den russiske kystvakten samarbeidet om å arrestere et fartøy som drev med ulovlig fiske i Barentshavet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det historiske samarbeidet mot piratfiske ble nylig gjennomført i forbindelse med arrestasjonen av et omlastingsfartøy, som mottok ulovlig fangst fra et russisk fiskefartøy i russisk-økonomisk sone vest for øygruppen Novaja Semlja. Dette opplyser sjef for Kystvaktskvadron Nord, kommandørkaptein Steve Olsen, ifølge Stavanger Aftenblad.

Omlastingsfartøyet, som seiler under navnet «Castor», ble arrestert av den norske kystvakten da det seilte inn i norsk økonomisk sone.

Bakgrunnen for at den norske kystvakten stanset skipet, var å kontrollere hvilket flagg det seilte under.

«Castor» hadde seilt under belizisk flagg nordover til Barentshavet, men byttet til russisk flagg da omlastingen i den russiske sonen ble oppdaget av et norsk P-3C Orion-fly. Samtidig holdt de to fartøyene skipsnavnene skjult.

Norske myndigheter varslet russiske myndigheter om hendelsen. Russland sendte et kystvaktskip nordover mot omlastingsfartøyet, men klarte ikke å ta det igjen før skipet hadde nådd internasjonalt farvann i Smutthullet. Der hadde de ikke myndighet til å gripe inn og ba derfor Norge om hjelp til å stanse «Castor» når det ankom den norske sonen. Der tok den norske kystvakten skipet i arrest og overlot det til russerne. (ANB)