Norge og Spania har fått ebolamedisin fra Canada

Canadiske helsemyndigheter har sendt en eksperimentell ebolamedisin til Spania og Norge for behandlingen av ebolasmittede helsearbeidere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er The Canadian Press som skriver at Canadas nasjonale mikrobiologiske laboratorium i Winnipeg tirsdag bekreftet at de har sendt en behandlingsdose av den eksperimentelle medisinen ZMab til hvert av landene. Dette er en medisin som er laget for testing på dyr.

- Den eksperimentelle medisinen ble donert av medlidenhetshensyn for å bidra til å behandle helsearbeidere som er smittet av ebola, skriver Canadas nasjonale helsebyrå i en epost tirsdag.

Det er foreløpig ikke klart om noen av de to ebolasmittede helsearbeiderne i Norge og Spania har mottatt og brukt medisinen. Ifølge VG har imidlertid spanske helsemyndigheter ennå ikke gitt medisinen til den spanske kvinnen som er smittet av den livsfarlige sykdommen.

ZMab er en forløper til ZMapp, den første eksperimentelle medisinen som er blitt brukt under årets utbrudd. Ifølge VG har sju personer fått ZMapp. Canadiske helsemyndigheter opplyser nå at de kommer til å beholde resten av ZMab-komponentene til forskning, eventuelt til bruk på mennesker dersom smittede canadiere trenger medisinen.

Oslo universitetssykehus opplyste mandag at tilstanden til den ebolasmittede norske helsearbeideren som behandles ved høysmitteisolatet på Ullevål sykehus, er stabil, men med tegn til bedring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer