Norge og USA skal dele informasjon om fremmedkrigere i Irak og Syria

Begge har store utfordringer med radikalisering.

SNAKKET OM RADIKALISERING:  Radikalisering og politi- og justissamarbeid er blant temaene som ble  diskutert da USAs justisminister Eric H. Holder jr. møtte justis- og beredskapsminister Anders Anundsen tirsdag på Holmenkollen Park hotell. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SNAKKET OM RADIKALISERING: Radikalisering og politi- og justissamarbeid er blant temaene som ble diskutert da USAs justisminister Eric H. Holder jr. møtte justis- og beredskapsminister Anders Anundsen tirsdag på Holmenkollen Park hotell. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg synes det er utrolig bra og spennende at Norge kan videreføre noe til USA, sier justisminister Anders Anundsen til Dagbladet etter møtet med USAs justisminister Eric Holder i dag.

Har de samme utfordringene Under Holders besøk i Oslo møttes de to for å snakke om ekstremisme og radikalisering. Den amerikanske justisministeren er veldig imponert over Norges handlingsplan mot ekstremisme, og sier han vil ta med seg efaringene hjem til USA.

- Han var veldig imponert over planen i sin helhet, og at den var så konkret. Vi har et veldig godt samarbeid, og det er også bra at vi også har så god personlig relasjon, sier Anudsen til Dagbladet.

Den norske justisministeren sier Norge og USA har de eksakt samme utfordringene når det kommer til radikalisering i hjemlandet og fremmedkrigere som reiser ut for å kjempe i blant annet Irak og Syria.

- Holder var også veldig opptatt av forebygging og hva man skal se etter i nærmiljøet, på skolen og fritida, for å forebygge at noen radikaliseres, sier Anundsen.

Tett informasjonssamarbeid Både den amerikanske og norske justisministeren understreket viktigheten av informasjonsdeling under pressekonferansen tidligere i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.