Norge øker oljeproduksjonen med 100.000 fat

Norge øker sin oljeproduksjon med 100.000 fat per døgn fra lørdag 1. april. Det besluttet regjeringen i samråd med Stortinget i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed er halvparten av den selvpålagte produksjonsbegrensningen opphevet. Vedtaket skal gjelde fram til fredag 30. juni.

- Vi mener reduksjonen i den selvpålagte begrensningen av oljeproduksjonen vil bidra til et mer stabilt oljemarked. Samtidig mener vi det fortsatt er behov for reguleringer på verdensmarkedet. Om Norge helt hadde opphevet våre selvpålagte restriksjoner, kunne det bli oppfattet negativt, sa olje- og energiminister Olav Akselsen etter sitt møte med Stortingets utvidede utenrikskomité.

Akselsen mener det er viktig å ha så stor stabilitet som mulig på oljeprisen. Total opphevelse av produksjonsbegrensningen mener han kunne ført til et unødig og uønsket prisfall.

- Også høye priser har uheldige effekter på mange vis, både for transportnæring og for prisutviklingen. Beslutningen vi har tatt i dag er gjort ut fra hensynet til hva som er best, sa Akselsen.

(NTB)