Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge øker pengehjelpen til Haiti med 60 millioner

- Jeg vil veldig sterkt oppfordre folk til å gi penger, sier Erik Solheim.

REDDET: To år gamle Redjeson Hausteen ble reddet fra ruinene og gjenforent med sin mor. Norske myndigheter øker nå Haiti-hjelpen med 60 millioner, og utviklingsminister Erik Solheim oppfordrer privatpersoner om å åpne lommebøkene. Foto: AP Photo/Gerald Herbert/SCANPIX
REDDET: To år gamle Redjeson Hausteen ble reddet fra ruinene og gjenforent med sin mor. Norske myndigheter øker nå Haiti-hjelpen med 60 millioner, og utviklingsminister Erik Solheim oppfordrer privatpersoner om å åpne lommebøkene. Foto: AP Photo/Gerald Herbert/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Den norske regjeringen gir til sammen 100 millioner kroner i nødhjelp til jordskjelvrammede Haiti.

- Vi øker vår bistand til Haiti til 100 millioner, sier utviklingsminister Erik Solheim (SV) til NTB.

Fra før har Norge lovet 40 millioner kroner til de nødlidende i det karibiske landet. Pengene gis gjennom ulike FN-organer og de frivillige organisasjonene som arbeider i Haiti.

- Vi legger stor vekt på at pengene skal nå fram til kvinner og barn, som er ekstremt sårbare i denne ufattelige humanitære katastrofen, sier utviklingsministeren.

Samtidig med at norske myndigheter trapper opp nødhjelpen til Haiti, ber Solheim om at også det sivile Norge åpner opp lommebøkene.

- Jeg vil veldig sterkt oppfordre folk flest til å gi penger. Gå inn på hjemmesidene til de frivillige organisasjonene, og finn den organisasjonen du vil gi penger til, sier Erik Solheim.

Lørdag kveld skal bøssebærere fra Røde Kors blant annet samle inn penger i forbindelse med landskampen i håndball for menn mellom Norge og Sverige i Oslo Spektrum og delfinalen i Melodi Grand Prix i Bodø.

- Jeg har en sterk og direkte oppfordring til alle om å gi penger. Vi er ufattelig heldige i Norge, og vi har alle anledning til å gi, sier Solheim og understreker at Haiti kommer til å ha behov for støtte i lang tid fremover.

I hjelpearbeidet forholder Norge seg til FNs anmodninger, og til nå har ikke verdensorganisasjonen bedt Norge om annet en pengehjelp.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling