Norge øker pengehjelpen til Haiti med 60 millioner

- Jeg vil veldig sterkt oppfordre folk til å gi penger, sier Erik Solheim.

REDDET: To år gamle Redjeson Hausteen ble reddet fra ruinene og gjenforent med sin mor. Norske myndigheter øker nå Haiti-hjelpen med 60 millioner, og utviklingsminister Erik Solheim oppfordrer privatpersoner om å åpne lommebøkene. Foto: AP Photo/Gerald Herbert/SCANPIX
REDDET: To år gamle Redjeson Hausteen ble reddet fra ruinene og gjenforent med sin mor. Norske myndigheter øker nå Haiti-hjelpen med 60 millioner, og utviklingsminister Erik Solheim oppfordrer privatpersoner om å åpne lommebøkene. Foto: AP Photo/Gerald Herbert/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Den norske regjeringen gir til sammen 100 millioner kroner i nødhjelp til jordskjelvrammede Haiti.

- Vi øker vår bistand til Haiti til 100 millioner, sier utviklingsminister Erik Solheim (SV) til NTB.

Fra før har Norge lovet 40 millioner kroner til de nødlidende i det karibiske landet. Pengene gis gjennom ulike FN-organer og de frivillige organisasjonene som arbeider i Haiti.

- Vi legger stor vekt på at pengene skal nå fram til kvinner og barn, som er ekstremt sårbare i denne ufattelige humanitære katastrofen, sier utviklingsministeren.

Samtidig med at norske myndigheter trapper opp nødhjelpen til Haiti, ber Solheim om at også det sivile Norge åpner opp lommebøkene.

- Jeg vil veldig sterkt oppfordre folk flest til å gi penger. Gå inn på hjemmesidene til de frivillige organisasjonene, og finn den organisasjonen du vil gi penger til, sier Erik Solheim.

Lørdag kveld skal bøssebærere fra Røde Kors blant annet samle inn penger i forbindelse med landskampen i håndball for menn mellom Norge og Sverige i Oslo Spektrum og delfinalen i Melodi Grand Prix i Bodø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer