Norge opphever sanksjoner mot Myanmar

Men våpenembargoen består.

- PÅ RIKTIG KURS: Myanmars president Thein Seins regime er på riktig vei, mener norske myndigheter. Derfor lettes sanksjonene. Foto: TANG CHHIN SOTHY / AFP / NTB SCANPIX
- PÅ RIKTIG KURS: Myanmars president Thein Seins regime er på riktig vei, mener norske myndigheter. Derfor lettes sanksjonene. Foto: TANG CHHIN SOTHY / AFP / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge opphever de økonomiske straffetiltakene mot Myanmar, men våpenembargoen består, opplyser utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener den positive utviklingen landet har vært gjennom den siste tiden, gjør det riktig å suspendere sanksjonene.

- Det er et budskap til reformkreftene om at de fortjener anerkjennelse. Men vi sender også et budskap til dem som er mot reform, ved å gjøre det klart at sanksjonene kan gjeninnføres på kort varsel, sier Støre til NTB.

Beslutningen innebærer at det ikke lenger vil være restriksjoner på import og eksport, bistand, finansiering eller visum. Men Norge vil opprettholde begrensninger på våpeneksport, militært samarbeid og eksport av utstyr som kan brukes i nasjonal undertrykking.

Støre fortalte fredsprisvinner Aung San Suu Kyi om beslutningen i en telefonsamtale søndag.

- Hun støtter beslutningen. Det samsvarer med hennes ønske om normalisering. Hun er også opptatt av at omverdenen følger situasjonen nøye, og det vil vi, sier Støre.

(NTB)