Norge oppretter ambassadekontor i Bagdad

Jonas Gahr Støre til Irak i dag.

MINDRE IDYLLISK: Utenriksminister Jonas Gahr Støre var i forrige uke på CCS konferansen i Bergen. I dag reiser han til Bagdad i Irak. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
MINDRE IDYLLISK: Utenriksminister Jonas Gahr Støre var i forrige uke på CCS konferansen i Bergen. I dag reiser han til Bagdad i Irak. Foto: Marit Hommedal / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Mandag besøker utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) Bagdad. Her vil han informere Iraks utenriksminister om at Norge oppretter ambassadekontor i hovedstaden.

- Jeg har i lengre tid ønsket å få til et besøk til Irak, og er glad for at det nå har latt seg gjennomføre, sier Støre.

Han vil under besøket i tillegg til å møte Iraks utenriksminister Hoshyar Zebari, treffe ministeren for menneskerettigheter Wijdan Michel Salim, frivillige organisasjoner og FN.

- Jeg ønsker å bli orientert om den demokratiske, sosiale og økonomiske utviklingen i Irak. For å få hele bredden møter jeg derfor både representanter for det sivile samfunn og Den internasjonale Røde Kors-komiteen, sier Støre.

Norske og irakiske myndigheter undertegnet en avtale om retur av irakere 15. mai, og implementering av avtalen vil også stå på dagsordenen i møter med irakerne. Norsk næringsliv kan trappe opp sin interesse for Iraks energisektor, noe som også vil være tema i samtalene, heter det i en pressemelding.

(NTB)