- Norge overdriver

Sveriges landbruksminister Margareta Winberg mener Norge overdriver når de stenger grensene for svensk kjøtt og melkeprodukter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grensehandelen mot Sverige og Danmark lammes etter at landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen stengte grensene for landbruksprodukter onsdag ettermiddag. 200 kilo kjøtt ble beslaglagt på Svinesund i løpet av tre timer onsdag ettermiddag.

- 60 prosent av omsetningen forsvinner, sier Fred Olsson til Aftonbladet. Han driver ICA-butikken i Charlottenberg - og er fortvilet over det norske vedtaket.

10 milliarder kroner

For det er arbeidsplasser det nå handler om for svenskene. Tusenvis av svensker blir sysselsatt av den stadig økende svenskehandelen. I fjor handlet nordmenn for 10 milliarder kroner i Sverige.

Fred Olsson fikk endret teksten i sin annonse i norske aviser fra grisekjøtt til kyllingkjøtt. Men han har liten forståelse for det norske vedtaket om å sperre grensene for landbruksprodukter.

- Å hindre importen fra Sverige og Danmark er jo helt umotivert, sier han til Aftonbladet.

Uforstående minister

Samtidig vokste køene ved grenseovergangene mellom Sverige og Norge. Tollerne stoppet det som kom av biler. I tillegg ble norske tollere nedringt av folk som ville vite hva de kunne ha med seg. Flere var også sinte.

Den svenske landbruksministeren, Margareta Winberg, sier til Aftonbladet at hun er overrasket over den norske beslutningen.

- Jeg synes det var litt overdrevet av Norge å gjøre dette, sier Winberg.

TOLL-KØ: </B> Det ble lenge å vente, og på toppen av det hele stakk norske tollere av med middagen også.