Norge overtar Kabul flyplass

- Utfordringene blir mange, sier norsk oberst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Luftforsvaret overtar søndag 1. april ansvaret for Kabul flyplass. Torsdag fikk påtroppende sjef, oberst Nils Frøisland, oppgaven med å sende president Hamid Karzai trygt av gårde.

Luftforsvaret overtar søndag 1. april ansvaret for Kabul flyplass. Torsdag fikk påtroppende sjef, oberst Nils Frøisland, oppgaven med å sende president Hamid Karzai trygt av gårde.

- Oppdraget vi er tildelt er spennende, og det blir nok av oppgaver å ta hånd om. Men det aller viktigste blir å sørge for at flyplassen fungerer effektivt og på en sikker måte, sier oberst Frøisland i en pressemelding fra Luftforsvaret.

Han understreker at nesten 1.000 sivile og militære mannskaper fra om lag 30 nasjoner er tilknyttet flyplassen.

- Utfordringene blir mange, men som det sies her: Det finnes ikke problemer, bare løsninger, sier Frøisland, som til daglig er sjef for en luftving ved Sola flystasjon.

Kabuls internasjonale flyplass er en av de viktigste innfallsportene til det krigsherjede landet og er svært viktig både for Afghanistan, NATO og andre internasjonale aktører.

Flyplassen trafikkeres daglig av mer enn 200 militære og sivile fly. Nå blir driften av denne flyplassen en viktig del av ansvarsområdet for den norske styrken i Afghanistan.

Oppdraget varer fram til 1. oktober og fra norsk side deltar om lag 50 offiserer og mannskaper.

TAR OVER: Oberst Nils Frøisland tar 1. april over ansvaret for Kabul flyplass. Torsdag traff han Afghanistans president Hamid Karzai som ønsket Luftforsvaret og Norge lykke til med oppdraget i Kabul Foto: Øystein S. Paulsen, Luftforsvaret/Scanpix
TAR OVER: Oberst Nils Frøisland tar 1. april over ansvaret for Kabul flyplass. Torsdag traff han Afghanistans president Hamid Karzai som ønsket Luftforsvaret og Norge lykke til med oppdraget i Kabul Foto: Øystein S. Paulsen, Luftforsvaret/Scanpix Vis mer

(NTB)