Norge på 24. plass i klimaranking

Knust av Danmark og Sverige, som topper lista.

LANGT FRAM: Statsminister Erna Solberg snakket om regjeringens klimapolitikk under Zero-konferansen i fjor. Undersøkelsen til Germanwatch viser at det er langt fram. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
LANGT FRAM: Statsminister Erna Solberg snakket om regjeringens klimapolitikk under Zero-konferansen i fjor. Undersøkelsen til Germanwatch viser at det er langt fram. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Bare Finland gjør det svakere enn Norge av de nordiske landene i den klimapolitiske kåringen til det tyske instituttet Germanwatch.

De fleste EU-land er foran Norge. Vi er også bak land som Marokko, Mexico og Indonesia.

Rankingen bygger på fem typer indikatorer: Utslippsnivå. Utvikling i utslipp. Fornybar energi. Effektivitet. Klimapolitikk for øvrig.

Kommer til kort - Germanwatch sin ranking måler hvert lands politikk og insentiver for utslippsreduksjoner opp mot potensialet for å bidra til reduserte utslipp. Denne måten å måle på viser at Norge kommer til kort i den store klimadugnaden, sier Ingrid Lomelde, leder for klima- og energiavdelingen til WWF.

- Vi har fine mål på papiret, men norske utslipp fortsetter å stige år for år.

Og det er til tross for at Norge er det landet i Europa med de beste forutsetningene for å insentivere nye løsninger både i byggsektoren, i transport og i energisektoren, sier hun.

Dårligere enn i fjor - Med årets 24.plass, ned tre plasser fra i fjor, ser vi at Norges klimapolitikk hverken bidrar til å insentivere satsing på nye teknologier eller grønne arbeidsplasser, sier Lomelde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer