Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SAMFERDSELSMINISTEREN

Norge på langs for å lære

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) ber lokalbefolkningen om råd når han kjører fra Kirkenes til Oslo på sju dager.

TURNE: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen startet kjøreturen gjennom Norge på langs i Kirkenes lørdag. Foto: Samferdselsdepartementet
TURNE: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen startet kjøreturen gjennom Norge på langs i Kirkenes lørdag. Foto: Samferdselsdepartementet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nasjonal Transportplan passerte Stortinget denne uka. Nå skal samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen turnere Norge på langs for å få innspill fra brukerne før de nye veiprosjektene realiseres.

I dag settes kursen sørover fra Kirkenes med leid bil og sykler surret fast på kjøretøyet.

- Jeg ser virkelig fram til å høre hva folk mener, sier Ketil Solvik-Olsen til Dagbladet.

Reiseruta

Frp-statsråden ankommer Vadsø, Tana og Lakselv lørdag. Deretter fortsetter bilturen videre til Alta og Vollan søndag, Finnsnes, Bardufoss og Narvik mandag.

Tirsdag går ferden videre til Ulvsvåg, Innhavet, Fauske og Bodø, så til Mo i Rana, Mosjøen og Steinkjer onsdag, Dombås torsdag og Ullensaker fredag før samferdselsdepartementets følge er tilbake i Oslo neste helg.

Bil, tog og båt

- Daværende statssekretær Bård Hoksrud og jeg kjørte E6 fra sør til nord for tre år siden, mye har skjedd siden da, sier Ketil Solvik-Olsen.

- I løpet av fireårsperioden siden vi kom inn i regjeringskontorene har jeg reist alle de store veistrekningene, togstrekningene, båtstrekningene og besøkt tjue av flyplassene våre, sier samferdselsministeren.

Overoppfyller

Da ekspertene felte sin dom over Erna Solbergs fire år ved makten, i Dagbladet 20. juni, uttalte NHO-sjef Kristin Skogen Lund at regjeringen overoppfyller Nasjonal Transportplan for perioden 2018-2029.

Kommunikasjonssjef i NAF, Inger Elisabeth Sagedal, ga regjeringen honnør for å redusere vedlikeholdsetterslepet på riksvei og jernbane.

- Men de har ikke klart å løfte fylkesveiene, sa Inger Elisabeth Sagedal til Dagbladet.

Fagfolk og næringsliv

Ketil Solvik-Olsen mener Stortinget har vedtatt en offensiv Nasjonal transportplan for de neste 12 årene.

- Nå skal handlingsprogrammene utarbeides og midler fordeles til blant annet vedlikehold og rassikring. Vi reiser derfor fra nord til sør for å ha direkte dialog med fagfolk, næringsliv og folk flest som er brukere av infrastrukturen.

- Slik direkte kontakt er til stor verdi for vårt arbeid i departementet og sikrer høyere kvalitet på det vi leverer, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!