Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge på nett-toppen

Norge ligger på verdenstoppen i bruk av internett. 1 340 000 nordmenn - eller 30,7 prosent av befolkningen - er ukentlige nettbrukere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge deler førsteplassen med Finland, som har 1,57 millioner nettbrukere.

Svenskene sniker seg en tidels prosent foran USA, med 29,2 prosent, viser en rangering basert på tall fra det amerikanske analyseselskapet Computer Industry Almanac.

Globalt har tallet på internettbrukere idag passert 150 millioner mennesker. Ved årskiftet var tallet beregnet til 147,8 millioner ukentlige brukere.

Veksten vil fortsette i sitt historisk makeløse tempo, spår analytikerne.

- Ved slutten av år 2000 vil det være 320 millioner internettbrukere, og ved slutten av år 2005 regner vi med 720 millioner brukere, spår Egil Juliussen i analyseselskapet.

USA vil fortsatt utgjøre det største markedet, men andelen vil skrumpe etterhvert som totalmarkedet vokser. Ved slutten av fjoråret var det 76,5 millioner ukentlige nettbrukere i USA.

Japan er det nest største nettlandet, med 9,75 millioner brukere. Storbritannia har 8,10 millioner og Tyskland 7,14 millioner.

Utenom USA og de nordiske landene har bare Australia og Canada over 20 prosent av befolkningen som nettbrukere.

Det er også verdt å merke seg at Norge er det eneste land hvor flesteparten av de private internett-brukerne kobler seg til nettet via ISDN-linjer med større overføringskapasitet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!