Norge på trynet igjen

Norge- Italia 4- 4. Lagkaptein Trond Magnussen (28) var tilbake på isen, men det hjalp ikke. Norge spilte uavgjort, og det betyr at Leif Boorks gutter må gjennom en tøff nedrykningspulje for å beholde plassen i A-VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er fryktelig skuffet og jeg føler det gikk dårlig som f... for min egen del også. Jeg trekker meg i nærkamper og jeg kjenner at ryggen ikke er helt god. Jeg har mye å gå på, sier Trond Magnussen til Dagbladet.

Han la seg rett på massasjebenken etter det bitre resultatet.

- Det hjelper med litt massasje og jeg håper at jeg kan spille resten av VM, sier Trond.

- Fryktelig tøft

Nordmennene må ta den tunge turen til Nürnberg for å unngå degradering til VMs 1. divisjon neste år.

Norge skal spille mot Ukraina, Hviterussland og taperen av Japan/Østerrike - en kamp Østerrike høyst sannsynlig vinner. Med Japan som motstander må nordmennene vinne nedrykkspuljen, noe som blir vanskelig.

Norge tapte 3- 7 og 1- 5 for Hviterussland og Ukraina under OL-kvalifiseringen i februar.

- Det blir fryktelig tøft, men løpet er ikke kjørt ennå, sier Trond.

Taperen av Østerrike/Japan er første motstander fredag, mens Hviterussland er motstander dagen etter. Mandag avsluttes VM for Norges del mot Ukraina.

Mange utvisninger

I gårsdagens kamp tok Norge ledelsen etter to minutters spill ved Bård Sørlie, men italienerne utliknet to minutter senere.

Midtveis i andre periode kontret italienerne inn sin andre scoring for dagen etter at Norge hadde vært farlig frampå flere ganger.

Bård Sørlie utliknet, men italienerne slo raskt tilbake med to kjappe scoringer. Norge jobbet og sleit for å komme tilbake i kampen og lyktes også gjennom scoringer av Tommy Marthinsen og Tore Vikingstad.

Dessverre for Norge så hjelper det ikke med uavgjort.

- Vi gjør det vanskelig for oss selv og pådrar oss også noen unødvendige utvisninger, sier Trond Magnussen.

Bortsett fra 5- 2-seieren under VM i Norge for to år siden, må vi helt tilbake til OL i Albertville i 1992 for å finne siste seier til Norge over Italia i en viktig kamp. Neste år blir det sannsynligvis ikke noe møte, fordi da er Norge rykket ned. Dessverre for norsk hockey.

NEDTUR: Morten Ask som går på trynet over italieneren Mario Chitarroni symboliserer at det norske landslaget nok en gang sviktet da det gjaldt som mest mot Italia i går kveld.Foto: SCANPIX