Norge reduserer ikke oljeproduksjonen

Norge vil ikke redusere oljeproduksjonen for å bidra til økte oljepriser. I går ble seks Golfstater enige om å redusere sin oljeproduksjon med nærmere 415.000 fat per dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Olje- og energiminister Marit Arnstad (Sp) er glad for reduksjonen, men vil ikke foreslå at Norge følger opp med nye kutt. Hun mener Norge bidrar nok etter at regjeringen etter påske kuttet den norske produksjonen med 100.000 fat per dag.

- I tillegg produserer vi 400.000 fat per dag mindre enn prognosen i statsbudsjettet. Det betyr at vi til sammen holder tilbake 500.000 fat fra markedet, sier hun.

Følger utviklingen

Oljeprisen var tirsdag formiddag nede i 10,65 dollar fatet, som er det laveste siden oljekrisen i 1986. Ut på dagen ble det kjent at kjent at Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Kuwait, Oman og Qatar vil kutte i produksjonen. Resultatet ble at prisen økte til 13,7 dollar fatet.

Til tross for at statsminister Kjell Magne Bondevik bekymring for at lav oljepris fører til at den norske kronen blir svekket, har regjeringen ingen umiddelbare planer om ytterligere bidrag for å presse opp prisen. Men Arnstad understreker at utviklingen følges nøye, og begrunner regjeringens vent og se- holdning med at et norsk kutt i oljeproduksjonen ikke alene kan få opp prisene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer