SENDES HIT: Til tross for massive israelske flyangrep mot Gazastripa fortsetter Norge å returnere asylsøkere til Gaza. Foto: AFP PHOTO / THOMAS COEX
SENDES HIT: Til tross for massive israelske flyangrep mot Gazastripa fortsetter Norge å returnere asylsøkere til Gaza. Foto: AFP PHOTO / THOMAS COEXVis mer

Norge returnerer fortsatt asylsøkere til Gaza

Selv om konflikten mellom Israel og Palestina har eskalert kraftig de siste dagene, tvangssender fortsatt norske myndigheter palestinere tilbake til Gaza.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For øyeblikket sitter over 200 statsløse personer, i hovedsak palestinere, på norske mottak og venter på å bli tvangsreturnert. Norske myndigheter har ikke tenkt å endre på dette, skriver Klassekampen.

- Vi avslår fortsatt søkere fra Gaza og Vestbredden. Vi har heller ikke innført noen stans av returer, sier Hanne Jendal, avdelingsdirektør i Utlendingsdirektoratet (UDI).

Samtidig understreker hun at de følger situasjonen i området nøye.

Siden 2001 har FNs høykommissær for flyktninger frarådet å returnere asylsøkere til Gaza eller Vestbredden, men dette har ikke Norge tatt hensyn til.

NOAS - Norsk organisasjon for asylsøkere - mener at norske myndigheter umiddelbart må stanse returer til Gaza.

- I akkurat denne situasjonen mener vi at det rimelige ville være å utsette iverksettelse. Det beste ville være en klar melding fra Justisdepartementet om at man opphever utreiseplikten nå, fram til situasjonen i Gaza blir mer stabil, sier generalsekretær Ann-Magrit Austenå til Klassekampen.

(NTB)