- Norge risikerer fire nye år med Jens Stoltenberg

Venstre og Frp krangler om ultimatum.

Venstreleder Trine Skei Grande og nestlederne Ola Elvestuen (t.v.) og Terje Breivik på en pressekonferanse på Sosialen.
Venstreleder Trine Skei Grande og nestlederne Ola Elvestuen (t.v.) og Terje Breivik på en pressekonferanse på Sosialen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet bør oppheve sitt ultimatum om ikke å støtte en blågrønn regjering av Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre, mener Venstre. - Nei, det er helt urimelig, er svaret fra Frp.

I mai stilte Frp-leder Siv Jensen sitt ultimatum: Om Høyre danner regjering med KrF og Venstre etter valget, kan de glemme å få et budsjett vedtatt med støtte fra Frp, sa Jensen til VG.

Nå gir Venstres nestleder og tidligere generalsekretær og valgkampstrateg, Terje Breivik klar beskjed om at ultimatumet bør oppheves.

- Ellers risikerer Norge fire nye år med Jens Stoltenberg. En ting Venstre lærte av stortingsvalget i 2009, var å la være å stille ultimatum om regjeringssamarbeid. Jeg advarer Frp mot å begå de samme feilene som Venstre gjorde den gang, sier han til VG.

Frps nestleder Ketil Solvik-Olsen har overhodet ikke sans for rådet.

- Det er et helt urimelig krav. Nå må Breivik slutte å gå til angrep og ekskludere oss. Vi må legge vekk dette spillet. Frp vil mest sannsynlig gjøre et godt valg. Vi bør heller diskutere politikken. Venstre og Frp har mye felles til grunn, sier han.

(NTB)