Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge rykker opp i konkurranseevne

Norge har rykket opp til 11. plass i Verdens Økonomiske Forums kåring av verdens mest konkurransedyktige land.

OPPRYKK: Statsminister Jens Stoltenberg og finansminister Sigbjørn Johnsen har fått Norge opp fire plasser på lista over konkurranseevnen i verdens land det siste året. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
OPPRYKK: Statsminister Jens Stoltenberg og finansminister Sigbjørn Johnsen har fått Norge opp fire plasser på lista over konkurranseevnen i verdens land det siste året. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge har rykket opp fire plasser fra i fjor, og plasseringen karakteriseres som «bemerkelsesverdig» i organisasjonens årlige rapport om konkurranseevnen til de fleste av verdens land.

Offentlige institusjoner fungerer godt i Norge, ifølge WEFs rapport. Private institusjoner er kjennetegnet av etisk atferd, og både arbeids- og finansmarkedene er effektive.

Norges «makroøkonomiske omgivelser» kalles de nest beste i verden, takket være høye oljeinntekter og klok finanspolitikk. Norge får videre skryt for god bredbåndsdekning, både via kabel og mobilnettet, og bedriftene for skryt for evnen til å ta i bruk ny teknologi.

Kompenserer - Norge er veldig utsatt med høyt kostnadsnivå, men kompenserer for det med å være langt fremme på teknologi, sier professor og medforfatter av rapporten Torger Reve ved Handelshøyskolen BI til Dagens Næringsliv.

Bedre infrastruktur kunne gjort Norge enda mer konkurransedyktig, ifølge Verdens Økonomiske Forum. Forskning og utvikling er et annet område med forbedringspotensial.

Norden Norge ligger heller ikke best plassert i Norden. Finland ligger helt oppe på tredjeplass i rangeringen. Både grunnskolen, høyere utdanning og helsevesenet i Finland er best i verden, ifølge Verdens Økonomiske Forum.

Sverige ligger på 6. plass, mens Danmark har falt tre hakk til 15. plass. Verdens mest konkurransedyktige land er Sveits, ifølge kåringen, hvor det afrikanske landet Tsjad har havnet på sisteplass.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling