Norge samlet til ett nettrike

- Jeg bruker internett hver dag, og jeg er sikker på at jeg kommer til å få stor nytte av norge.no, tror arbeids- og administrasjonsminister Laila Dåvøy. Tre år tok det å forberede statens største nettsatsing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drøye 1000 år etter at Harald Hårfagre fikk æren for å ha samlet Norge til ett rike, er det offentlige Norge nå også samlet til ett elektronisk rike.

norge.no heter statens største nettsatsing, og målet er å samle alle offentlige nettsteder i en portal.

norge.no ble høytidelig åpnet av arbeids- og administrasjonsminister Laila Dåvøy i Oslo i formiddag.

Informasjonsbase

Tre år tok det å systematisere og samle samtlige offentlige nettsteder i portalen.

- Målet er at brukerne skal finne all relevant offentlig informasjon om de spørsmål han eller hun måtte ha, sa Dåvøy på en pressekonferanse i dag.

- Jeg bruker internett hver dag. Hittil har jeg brukt Odin mest, men jeg er helt sikker på at jeg kommer til å bruke norge.no mye, sier Dåvøy til Dagbladet :på nettet.

- Hvis jeg for eksempel skal besøke en kommune kan jeg på forhånd gå inn på kommuneoversikten og få informasjon der, forklarer statsråden entusiastisk.

Fast vraket

250 000 offentlige dokumenter er foreløpig samlet og gjort søkbare.

Til tross for at norske Fast skal være en av de raskeste søkemotorene i verden rakk den ikke opp i konkurransen. Infoseek ble valgt ut fra pris og funksjonalitet, forklarte utviklerne.

Offentlig informasjon på internett har tidligere vært kritisert for å være for dårlig og for lite oppdatert. Redaksjonen i norge.no, som holder til i Sogn og Fjordane, stiller klare krav til kvalitet også på innholdet.

Demonstrasjons-krasj

Pressekonferansen hørte til en av de bedre forberedte. Ingenting skulle gå galt - fylkesmannen i Sogn og Fjordane satt klar på videotelefon, og presentatørene var godt forberedt. Men hvor godt beredt man måtte være, ingen kan forutse en PCs lunefulle humørsvingninger. Midt under presentasjonen av Harstad kommunes nettsider krasjet demonstrasjons-PCen. Selv ikke en statlig millionsatsing kan motstå slikt.

Her finner du norge.no