Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge sender observatør til Algerie

KØBENHAVN (NTB): Norge sender en observatør til Algerie for å drøfte den alvorlige situasjonen med landets myndigheter og for å tilby humanitær hjelp til voldens ofre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyste utenriksminister Knut Vollebæk på en pressekonferanse i København i forbindelse med sitt første offisielle besøk i Danmark i dag.

  Han sender regionalrådgiver for Midtøsten, ambassadør Odd Wibe, via Jordan til Algerie i slutten av uka.

Ikke godkjent

- Det er ennå ikke formelt godkjent, men vi har ingen grunn til å tro at algeriske myndigheter ikke vil samarbeide, sa Vollebæk i København.

  Utenriksministeren kunne ikke sette tall på hvor mye Norge har tenkt å bidra med økonomisk, men han understreket at det allerede er satt av midler til dette.

  Norge har ikke noe bilateralt samarbeid med Algerie, men satser på å benytte organisasjoner som for eksempel Røde Kors og Røde Halvmåne.

- Kan ikke sitte

Hvem som er skyld i volden i Algerie, mener Vollebæk er av mindre betydning. Det er det humanitære aspekt Norge fokuserer på.

  - Vi kan ikke sitte og se på at mennesker blir massakrert daglig, sa han.

  Når Odd Wibe kommer til Algerie, blir hans primære oppgave å drøfte situasjonen med myndighetene, men han vil også ta kontakt med andre institusjoner.

  Situasjonen vil imidlertid gjøre det vanskelig å komme seg rundt i landet for å danne seg et overblikk. Vollebæk regnet imidlertid med å kunne oppnå en bred tilgang på informasjon fra observatørene fra Canada, EU og USA.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!