Norge sender soldater til Mali

- Viktig å hindre at internasjonale terrorister får fotfeste i Mali, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

TIL MALI: Norske soldater skal nå til Mali. Bildet er fra Meymaneh i Faryab provinsen i Nord-Afghanistan. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
TIL MALI: Norske soldater skal nå til Mali. Bildet er fra Meymaneh i Faryab provinsen i Nord-Afghanistan. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Personellet inngår i en FN-styrke som skal etableres 1. juli, ved omforming av den allerede eksisterende styrken i Mali. Regjeringen orienterte den utvidede utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget mandag ettermiddag.

- Det er ikke snakk om å sende soldater til en bakkestyrke, men offiserer som skal tjenestegjøre ved et hovedkvarter med sin fagkunnskap og kompetanse, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) til NTB.Norge svarer med dette positivt på en forespørsel fra FN.

Tolv måneder Oppdraget vil vare i tolv måneder og er kostnadsberegnet til 30 millioner kroner. Den norske kontingenten skal bestå av inntil fem stabsoffiserer, samt en informasjons- og analyseenhet, til sammen 20 personer. Dessuten tilbyr Norge fem politirådgivere.

- Det er viktig at vestlige land stiller opp med militære spesialkapasiteter som FN etterspør. Operasjonen er blant annet viktig for å hindre at internasjonale terrorister og organisert grenseoverskridende kriminalitet får fotfeste i Mali, sier forsvarsministeren.

Tirsdag reiser hun til Brussel for å delta på NATOs forsvarsministermøte. Mali-oppdraget vil bli diskutert uformelt med flere land som har sagt seg villige til å bidra. Det gjelder både Danmark og Tyskland.Sverige skal sende et transportfly og et antall stabsoffiserer. Et nordisk bidrag har ifølge forsvarsministeren vært diskutert i noen tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer