- Norge sjarmert av Clinton

Presidenter, statsministre og andre digintærer kom fullstendig i skyggen av president Clinton. Skal man dømme etter norske mediers dekning av toppmøtet, var det bare en person det hele dreide seg om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington Posts reporter T.R. Reid har merket seg at Clinton-besøket ble gjenstand for massiv omtale i norske medier. Det ble omhyggelig rapportert hva Clinton hadde på seg (tre slips på en dag!), hva han slukket tørsten med (Cola Light), og hva han leste (en paperback av Sue Grafton, «O is for Outlaw»).

Læreren som rødmet

Det var ikke til å overraskes over at norske aviser skulle finne noe som minnet om Clintons utenomekteskapelige forhold, skriver T.R. Reid, i skikkelse av læreren Ingeborg Heldal, som hadde møtt fram utenfor Slottet sammen med sine elever.

Hun rødmet intenst da hun hilste på Clinton, har Reid lest i VG, som ikke unnlot å påpeke at Heldal liknet på Monica Lewinsky.

Clinton-besøket og Midtøsten-toppmøtet får ellers ingen bred dekning i utenlandske aviser. En storavis som London-avisen The Times nøyde seg med å la de internasjonale nyhetsbyråene gjøre jobben for seg.

(NTB)