Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge sjette billigste land på alkohol, sigaretter og narkotika

Året før lå vi på 19.-plass.

BILLIG: Norge havner på sjetteplass i overraskende kåring. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
BILLIG: Norge havner på sjetteplass i overraskende kåring. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge er det sjette rimeligste landet i verden for kjøp av alkohol, sigaretter og flere narkotiske stoffer i forhold til inntekt.

Nyhets- og markedsdatabyrået Bloomberg har en indeks kalt «vice», som regner ut de 75 landene hvor disse produktene er billigst i forhold til ukentlig inntekt i gjennomsnitt.

Indeksen viser en utregning på det de kaller en helgs forbruk av alkohol, sigaretter, cannabis, amfetaminer, kokain og opioider.

Indeksen viser at Norge, sammen med Iran og Sør-Korea, er det landet hvor prisindeksen faller mest på ett år. Det utgjør at Norge klatrer 13 plasser opp på listen.

Luxembourg er det aller billigste landet hvor hele pakken koster under 10 prosent av den ukentlige inntekten. Deretter følger Bahamas, Sveits, Island og Frankrike.

Til sammenligning vil det for eksempel i Ukraina koste 13 ganger en ukentlig lønning for denne pakken. Nederst på listen ligger Russland, etterfulgt av Ghana, Albania, Thailand og Japan.

Tallene er hentet fra FN, Verdens helseorganisasjon, Verdensbanken og Det internasjonale pengefondet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!