Norge skal bli sykkel-paradis

I løpet av fem år skal Norge bli et paradis for sykkelturister. Det er målet til en ny stiftelse som er opprettet av blant annet Statens nærings- og distriktsutviklingsfond (SND), NORTRA og Statens Vegvesen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stiftelsen Sykkelturisme skal markedsføre Norge som reisemål for sykkelturister i inn- og utland. Den skal også være pådriver i arbeidet med å få fram seks-sju sykkelruter, såkalte fyrtårnruter, som skal brukes for å selge sykkel-landet Norge internasjonalt.

Bruker penger

Sykkelturisme kan være svært lukrativt for reiselivsbransjen. Den moderne sykkelturist ligger ikke i telt, han er interessert i bekvemmeligheter som tak over hodet, muligheten for å spise godt og å oppleve natur og kultur på sin ferd, viser markedsundersøkelser. I tillegg til veier som er noenlunde fri for biltrafikk og som er godt skiltet, krever moderne sykkelturister hoteller, restauranter, kaféer og opplevelser av natur og kultur som strekker seg litt lenger enn den «nøkne landevei».

 - For 10 år siden var det liten trafikk på hotellet i sommerferietiden, men nå er sommerferien en hektisk tid hos oss der sykkelturistene utgjør en brorpart av gjestene våre, sier direktør Sigurd Parnemann på hotell Finse 1222.

(NTB)

<B>SYKKELGLEDE:</B> Den norske turistnæringen synes denne personen er særdeles interessant...