Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge skal lede piratjakten

Fregatten KNM Fridtjof Nansen på vei til oppdrag i Adenbukta.

PÅ VAKT Fregatten KNM Fridtjof Nansen passerer gjennom Suez kanalen på veg til oppdrag i Adenbukta. Fartøyet er flaggskip i SNMG1 (Standing NATO Maritime Group 1). Fregatten seilte ut i Rødehavet søndag ettermiddag.
Foto: Torbjørn Kjosvold / Forsvaret / NTB Scanpix
PÅ VAKT Fregatten KNM Fridtjof Nansen passerer gjennom Suez kanalen på veg til oppdrag i Adenbukta. Fartøyet er flaggskip i SNMG1 (Standing NATO Maritime Group 1). Fregatten seilte ut i Rødehavet søndag ettermiddag. Foto: Torbjørn Kjosvold / Forsvaret / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fartøyet er flaggskip i «Standing NATO Maritime Group 1». Fregatten seilte ut i Rødehavet søndag ettermiddag.

Den norske fregatten skal lede NATO-operasjonen Ocean Shield, som også skal bekjempe piratvirksomheten utenfor Afrikas Horn.

Overtar kommando NATO-styrken består av større overflatefartøyer, og flaggkommandør Henning Amundsen blir styrkens sjef. Han overtar kommandoen for operasjon Ocean Shield og dermed for NATOs piratjakt i Adenbukta og Indiahavet fra 6. juni til 6. desember.

I dag er det Standing NATO Maritime Group 2, under en italiensk admiral, som er styrkesjef for NATO-operasjonen i området.

Amundsen sier til NTB at han vil være stasjonert om bord i KNM Fridtjof Nansen i hele perioden fartøyet er kommandofartøy.

Kan borde skip De vil ha kapasitet til å forta bordinger med marinejegere.

Norge har aldri tidligere hatt sjefen for noen del av NATOs fire stående flåtestyrker.

ERSTATTER DANSKER: KNM Fridtjof Nansen er på vei sørover for å lede Nato-operasjonen Ocean Shield i Det indiske hav. I dag møtte de den danske fregatten "Iver Huitfeldt" som er på vei hjem etter å ha deltatt i den samme operasjonen. 
Foto: Sjøforsvaret / NTB Scanpix
ERSTATTER DANSKER: KNM Fridtjof Nansen er på vei sørover for å lede Nato-operasjonen Ocean Shield i Det indiske hav. I dag møtte de den danske fregatten "Iver Huitfeldt" som er på vei hjem etter å ha deltatt i den samme operasjonen. Foto: Sjøforsvaret / NTB Scanpix Vis mer

- Hær- og luftoperasjoner i NATO har vi ledet, men ikke maritime operasjoner utført av NATOs stående reaksjonsstyrke. Derfor er dette historisk, sier flaggkommandøren.

Fregatten forlot marinebasen Haakonsvern i Bergen 15. mai.

(NTB)

SKIPET: Fregatten Fridtjof Nansen. Foto: 
Morten Holm / SCANPIX .
SKIPET: Fregatten Fridtjof Nansen. Foto: Morten Holm / SCANPIX . Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!