Norge skal sende 242 fanger til Nederland

Avtalen er undertegnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norske og nederlandske myndigheter underskrev torsdag en avtale om sending av 242 norske fanger til et nederlandsk fengsel, melder TV 2.

Det er i dag 1192 personer som står i soningskø i Norge. Justisminister Anders Anundsen (Frp) håper at fanger kan sendes til Nederland ellerede til sommeren.

- Jeg håper at vi i løpet av neste sommer kan begynne å sende fanger til Nederland. Det er først og fremst personer med lange dommer, hvor det ikke er aktuelt med permisjoner ennå. Det kan også være utenlandske personer som soner og som har et utvisningsvedtak, sier Anundsen til TV 2.

Det vil være nederlandske fengselsbetjenter i det «norske» fengselet, men de vil være underlagt en norsk sjef - og vil sone under norske forhold.

Det ble tidligere i år kjent at regjeringen vurderte en slik mulighet.

- Vi arvet en utfordrende situasjon etter den rødgrønne regjeringen med for få soningsplasser. For å få til en sårt tiltrengt utvidelse av soningskapasiteten på kort sikt, har vi innledet samtaler med nederlandske myndigheter om leie av fengselsplasser i Nederland, sa Anundsen da.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer