Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge skal ta i mot 3000 kvoteflyktninger neste år

Etter det Dagbladet erfarer.

SE TV LIVE: Klokka 10.00 legges statsbudsjettet for 2020 fram på Stortinget. Det er likevel mye som er klart i allerede. Følg Dagbladet TVs sending for siste nytt. Vis mer

Norge skal ta i mot 3000 kvoteflyktninger neste år, etter det Dagbladet erfarer.

Det kommer fram i statsbudsjettet som regjeringen legger fram i sin helhet klokka 10 i dag.

Det er det samme antellet kvoteflyktninger som i år, og i tråd med kravet fra KrF og Venstre.

- Bompengekutt var på Frps kvote, da må KrF få mer igjen på dette budsjettet. Mitt innspill er at vi må få gjennomslag på kvoteflyktninger. 3000 kvoteflyktninger er det minste KrF kan godta, sa leder i Kristelig folkepartis ungdom Martine Tønnessen til Dagbladet da budsjettforhandlingene pågikk.

MØTTE PRESSEN: Finansminister Siv Jensen møtte pressen før regjeringen legger fram statsbudsjettet for 2020 mandag morgen. Video: Christian Wehus / Dagbladet Vis mer

Også Venstre har vært tydelig på at dette er et viktig krav.

Frp har derimot argumentert i mot.

- Jeg mener det etisk riktige er å bruke ressurser på flyktninger i nærområdene. Både fordi vi da hjelper flest mulig mennesker, men også av hensyn til de integreringsutfordringene vi har her hjemme, sa blant annet formann i Fremskrittspartiets ungdom Bjørn-Kristian Svendsrud.

Dagbladet kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media