UNNGÅR DET VÆRSTE: Uværet som skyller inn over Storbritannia ser ikke ut til å ramme Norge. Foto: AFP PHOTO /NTB Scanpix.
UNNGÅR DET VÆRSTE: Uværet som skyller inn over Storbritannia ser ikke ut til å ramme Norge. Foto: AFP PHOTO /NTB Scanpix.Vis mer

Norge slipper unna uværet

Vi går klar av stormen som feier inn over Storbritannia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge ser ut til å gå klar av stormen som feier inn over Storbritannia mandag. Reisende med danskebåtene må belage seg på litt mer sjø enn normalt.

Unngår det aller verste - Det ser ikke ut til at det blir spesielt mye uvær her i landet. Siste prognose viser at det kraftige lavtrykket går så vidt sør for oss, så vi unngår det aller verste. Det er stort sett dem som skal med danskebåten, som får merke uværet, sier meteorologikonsulent Jan-Inge Hansen ved Meteorologisk institutt til NTB.

Høststormen som mandag morgen var på full fart inn over Storbritannia, har fått navnet St. Jude. Uværet skaper problemer for flytrafikken, og to London-fly fra Gardermoen og ett fra Flesland er mandag innstilt.

Selv om Norge trolig går klar, vil Sverige og Danmark mest sannsynlig bli hardere rammet av høststormen. Mandag er det fare for storm i Skagerrak, Kattegat, Storebælt og Lillebælt.

- Varselet for Skagerrak tyder på at det i ettermiddag skal gå fra sørøstlig til nordøstlig sterk kuling, med bølger på 2-3 meter. Det vil nok merkes litt for reisende med danskebåtene, men store problemer vil det nok ikke være - kanskje bortsett fra innløpet ved havnene i Danmark, sier Hansen.

Ferjeselskapet DFDS Seaways opplyste til NTB sent søndag kveld at ingen av deres avganger mellom Oslo og København var kansellert.

NTB