I NORGE:
Statsminister Jens Stoltenberg (t.h.) tar i mot FNs generalsekretær Ban Ki-moon utenfor Regjeringsbygget i Oslo mandag.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
I NORGE: Statsminister Jens Stoltenberg (t.h.) tar i mot FNs generalsekretær Ban Ki-moon utenfor Regjeringsbygget i Oslo mandag. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

- Norge spiller en stor rolle i det internasjonale samfunn

Ban Ki-moon med pressekonferanse i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Tusen takk for denne varme velkomsten. Det er en stor glede for meg å være i Norge, sa Ban Ki-moon på norsk til den oppmøtte pressen på Gardermoen, skriver Aftenposten.

FNs generalsekretær hadde i morgentimene i dag et frokostmøte med Jonas Gahr Støre i regjeringens representasjonsbolg, møtet med utenriksministeren ble fulgt opp med besøk på statsministerens kontor.

Klokken 9.40 sender Dagbladet live fra pressekonferansen Ban Ki-moon har med Jens Stoltenberg.

Generalsekretæren skal også hedre Trygve Lie med en kransnedleggelse, samt ha audiens hos kong Harald og dronning Sonja før han drar til Svalbard.

- Dette er en fantastisk mulighet til å vise Ban personlig situasjonen på Svalbard. Hans engasjement er en nøkkel for å få til en god klimaavtale, sa miljø- og utviklingsminister Erik Solheim til Aftenposten.

På dagens pressekonferanse understreket Ban Ki-moon at Norge er en viktig støttespiller for FN, og han sa seg imponert over Norges rolle i det internasjonale samfunn.

- Jeg har hatt meget produktive samtaler med utenriksminister Jonas Gahr Støre og statsminister Jens Stoltenberg. Norge er en stødig støttespiller for FN og spiller en stor rolle i verden. Med de utfordringene vi møter i verden i dag med 2 milliarder mennesker som lever i fattigdom kan ingen land gjøre alt på egen hånd, men likevel spille gjøre en stor forskjell, sa Ki-moon på pressekonferansen.