Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge starter piratjakt utenfor Somalia

Skal overvåke østkysten av Somalia og den søndre delen av piratenes operasjonsområde fra september.

TATT: Tungt bevæpnede, franske soldater tar en antatt pirat til fange. Norge skal delta i jakta - imidlertid ikke like operativt som franskmennene. Foto:  AFP PHOTO / PIERRE VERDY/SCANPIX
TATT: Tungt bevæpnede, franske soldater tar en antatt pirat til fange. Norge skal delta i jakta - imidlertid ikke like operativt som franskmennene. Foto: AFP PHOTO / PIERRE VERDY/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en samlet vurdering og ønske fra NATO er det besluttet å stasjonere det norske styrkebidraget på Seychellene i Indiahavet, opplyser Forsvarsdepartementet.

Norge bidrar med ett av Forsvarets maritime overvåkingsfly, av typen Orion P-3C, til Operasjon Ocean Shield i kampen mot piratene i Adenbukta.

Det norske bidraget blir den eneste langtrekkende ressursen i dette området og er derfor et viktig bidrag i kampen mot piratene, sier statssekretær Roger Ingebrigtsen (Ap).

- Flere land har tilsvarende ressurser stasjonert i Djibouti og dekker områdene Adenbukta til kysten av Oman. Jeg er sikker på at vi vil levere gode resultater, sier han.

I utgangspunktet skulle ikke det norske bidraget i Adenbukta settes inn før til neste år.

- Piratsituasjonen i Somalia er blitt verre og dekker større havområder enn tidligere. Vi har en unik kompetanse på overvåking av store havområder, og det er viktig å kunne handle raskt, sier Ingebrigtsen.

Rundt 20.000 skip går gjennom dette havområdet årlig. Av dette seiler omtrent 1.000 norske skip, cirka halvparten av dem fører norsk flagg.

(NTB)

OVERVÅKER: Norge skal bruke P-3C Orion-fly. Foto: Reuters/Scanpix
OVERVÅKER: Norge skal bruke P-3C Orion-fly. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer