Norge stenger ambassaden i Saudi-Arabia for publikum

Frykten for terror tvinger også Norge til å stenge ambassade.

STENGT : USAs ambassade i Sana i Jemen er en av mange som er stengt på grunn  av terrorfare. EPA/YAHYA ARHAB Scanpix
STENGT : USAs ambassade i Sana i Jemen er en av mange som er stengt på grunn av terrorfare. EPA/YAHYA ARHAB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): UD stenger ambassaden for Jemen og Saudi-Arabia i Riyadh for publikum og hever sikkerheten flere andre steder. Det er fra Jemen faren for en større terroraksjon stammer, ifølge sikkerhetskilder.

Terroralarmen som har ført til at USA har stengt et 20-talls ambassader i Midtøsten og det nordlige Afrika gløder fortsatt rødt. Alarmen, som er den alvorligste mot vestlige mål siden 9/11 2001, har fått en rekke land til å stenge sine ambassader i området. Storbritannia, Frankrike og Tyskland er blant de land som har stengt en rekke av sine representasjoner.

- Vi gjør en fortløpende vurdering av sikkerhetstiltak og eventuell stenging av ambassader. Til nå har vi gjort flere tiltak for å sikre vårt personell i disse områdene, sier Frode Overland Andersen, underdirektør i utenriksdepartementet til Dagbladet.

- Hvilke sikkerhetstiltak er det snakk om?

- Det kan jeg ikke gå inn på, men det er blant annet snakk om sikkerhetstiltak ved ambassader. Vi har blant annet begrensa publikums adgang til ambassader, sier han til Dagbladet mandag ettermiddag. På hjemmesidene til ambassaden i Saudi Arabia står det at publikum kun vil ha adgang til ambassaden etter avtale fram til fredag.

Dagbladet har kontakta ambassaden i Saudi Arabia, men medarbeiderne ved ambassaden henviser tilbake til UD.